ПЛАН РОБОТИ ДЕПАРТАМЕНТУ НА III КВАРТАЛ 2015 РОКУ

План

 Департаменту науки і освіти до плану роботи

 обласної державної  адміністрації на III квартал 2015 року

Nз/n Назва питання Датапроведення Готують матеріали Відповідальний за підготовку

 

1 2 3 4 5
  1. Питання для розгляду на колегії   облдержадміністрації
  2. Питання для розгляду в робочому порядку:
а)підготовка проектів розпоряджень облдержадміністрації;
1. “Про припинення діяльності обласної науково-координаційної ради” липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. “Про затвердження персонального складу обласної студентської ради” липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3. “Про встановлення стипендій облдержадміністрації студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентам, які в період навчання від 18 до 23 років залишилися без батьків” серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
б) вивчення питань з подальшим інформуванням керівництва облдержадміністрації
1. Педагогічний тиждень у системі професійно-технічної освіти “Науково-методичне забезпечення навчально-виховного процесу професійно-технічних навчальних закладів в умовах оновлення змісту професійно-технічної освіти” серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Обласний огляд готовності професійно-технічних навчальних закладів до нового навчального року (за окремим графіком) серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
  1. Вивчення роботи райдержадміністрацій, міськвиконкомів (з питань делегованих повноважень), надання практичної допомоги, взаємодія з органами самоврядування
1. Контроль за діяльністю ЗНЗ із високим (ведення ділової документації, Шевченківський ліцей Шевченківської районної ради Харківської області) та середнім ступеням ризику (Купянський район,м. Первомайський) вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Експертиза організованого початку 2015/2016 навчального року: Борівський, Коломацький, Куп’янський, Нововодолазький райони, міста Лозова та Первомайський) вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3. Здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю дошкільних навчальних  закладів з високим та середнім ступенем ризику (за окремим графіком) протягом кварталу Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
  1. Питання для вивчення у порядку контролю за виконанням:
4.1. Законів України
4.2. Указів, розпоряджень і доручень Президента України
1.  Указ Президента України від 25.09.2008 № 857/2008 “Про забезпечення дальшого розвитку вищої освіти в Україні” (ст. 3  п. 4).Надання інформації до Адміністрації Президента України липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2.  Доручення Президента України від 30 серпня 2012 року № 1-1/2338 щодо поліпшення захисту прав та законних інтересів дітей, забезпечення розв’язання нагальних проблем, соціального захисту дітей, які його потребують.Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3.  Доручення Адміністрації Президента  України від 25.06.2010 № 9-12/1604 “Про питання підготовки щомісячної доповіді Президенту України щодо ситуації у регіоні”.Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації щомісяця Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4.3. Постанов, розпоряджень Кабінету Міністрів України
1.  Національна стратегія розвитку освіти в Україні до 2021 року.Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4.4. Доручень Кабінету Міністрів України
1. Доручення Прем’єр-міністра України від 3 лютого 2003 року № 6505 щодо поліпшення утримання дітей-сиріт липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Доручення Кабінету Міністрів України від 19 листопада 2012 року №38220/7/1-12 щодо забезпечення утворення та діяльності регіональних Координаційних рад по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності.Надання інформації до Державної служби інтелектуальної власності України вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3. Доручення Кабінету Міністрів України від 18 березня 2004 року № 37056 щодо поліпшення в регіонах роботи з координації здійснення заходів, спрямованих на дотримання прав інтелектуальної власності. Надання інформації до Державної служби інтелектуальної власності України щомісяця Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4.5. Розпоряджень голови облдержадміністрації
1. Розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 30.12.2011 № 779 “Про затвердження регіональних заходів з виконання Державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року”.Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 січня 2010 року № 24 “Про затвердження заходів з профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми”.Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3. На виконання обласної програми розвитку освіти “Новий освітній простір Харківщини”, розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 23.04.2007 № 225 провести засідання стипендіальної комісії з питання призначення обласних стипендій та персональних стипендій імені О.С. Масельського кращим студентам вищих навчальних закладів області на 2015-2016 н.р. серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4. Розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації                 від 23 липня 2009 року № 409 “Про забезпечення якості утворення та діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу”.Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
5. Розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 22 лютого 2010№ 103 “Про затвердження Плану обласних заходів із реалізації у 2010-2015 роках Державної цільової соціальної програми “Молодь України” на 2009-2015 роки вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4.6. Інших документів
1. Комплексна Програма профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки (рішення Харківської обласної ради від 17 лютого 2011 року         № 82-VI).Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Лист МОНУ № 1/9-576 від 23.08.2013 “Про надання інформації щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, ПБП” липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3.  Підготовка проекту інформації на лист Дніпропетровського міжрегіонального відділу Державної служби України з контролю за наркотиками від 12.02.2014 № 73/12/03-08  “Про надання інформації” за ІІ квартал 2015 року липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4. Лист Мінсоцполітики від 03.04.2015 № 4827/0/14-15/57 “Про інформування про дітей-сиріт та дітей, ПБП. Та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у СЖО, а також дітей, розлучених із сім’єю, які не є громадянами України” липень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
5. Лист Прем’єр-міністра України від 02.02.2015 № 2695/1/1-15 про виконання Постанови Верховної Ради України від 13.01.2015 № 96-VIII “Про Рекомендації парламентських слухань на тему: “Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення”.Моніторинг з подальшим інформуванням облдержадміністрації та Мініст серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
6. Підготовка проекту листа до МОНУ від 18.04.2014 № 1/9-210  щодо охоплення дітей дошкільною освітою, розширення мережі ДНЗ серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
7. Постанова Верховної Ради України від 20 грудня 2005 року № 3238-IV “Про рекомендації парламентських слухань про становище молоді в Україні “Сільська молодь: стан, проблеми та шляхи їх вирішення” вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
8. Обласна програма розвитку освіти “Новий освітній простір Харківщини” на 2014-2018 роки (затверджена рішенням Харківської обласної ради від 19.12. 2013  № 885-VI) вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
9. Підготовка проекту інформації до ССД на лист прокуратури Харківської області стосовно заходів, що вживаються органами державної виконавчої влади з метою захисту інтересів дітей та проблемні питання на вказаному напрямку, а також витяг з підсумків економічного і соціального розвитку харківської області в частині соціально-гуманітарного розвитку (освіта, охорона здоров’я, культур протягом кварталу Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
  1. Організаційна робота, участь у розробці та розробки програм, заходів облдержадміністрації
  2. Робота по забезпеченню громадських відносин, формування інформаційного простору в області
1. Надання інформації щодо проведення заходів сектором дошкільної та корекційної освіти та видання нормативних документів протягом кварталу Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Надання інформації щодо проведення заходів відділом нормативності та якості освіти та видання нормативних документів щомісяця Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
  1. Наради, засідання комісій, робочих груп, семінари, навчання
1.  Засідання стипендіальної комісії при обласній державній адміністрації серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2.  Серпневий педагогічний тиждень. Проведення секційного засідання для спеціалістів місцевих органів управління освітою, методистів районних (міських) методичних кабінетів (центрів) серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3.  Нарада з проректорами ВНЗ з питань гуманітарної освіти та виховання вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4.  Нарада з керівниками вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
5.  Засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
6.  Засідання Харківської регіональної експертної ради з ліцензування та атестації (секція з питань професійно-технічної освіти) вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
7.  Наради зі спеціалістами районних (міських) органів управління освітою протягом кварталу Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
8.  Наради начальників районних (міських) органів управління освітою щомісяця Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
9.  Наради з директорами професійно-технічних навчальних закладів щомісяця Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
10.  Наради керівників навчальних закладів інтернатного типу обласного підпорядкування щомісяця Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
  1. Участь у підготовці та проведенні масових заходів, урочистостей, виставок тощо
1. Участь у заходах присвячених Дню Незалежності України, Дню визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Участь в обласних заходах з нагоди святкування Дня державного Прапора України (23 серпня) та Незалежності України (24 серпня) серпень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3. Урочисті заходи, присвячені початку нового навчального року і Дню знань вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4. Заходи до Дня винахідника і раціоналізатора (15 вересня) вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
  1. Інші заходи
1. Нарада-семінар для директорів, заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів області (стаж адміністративної роботи від 0 до 1-го року) вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
2. Обласна науково-практична конференція, присвячена Всеукраїнському Дню дошкілля.Проведення обласного заходу з нагоди Всеукраїнського Дня довкілля..  вересень Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
3. Організація роботи регіонального штабу “Вступна кампанія – 2014” та телефонів “гарячої лінії” під час вступної кампанії протягом кварталу Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.
4. Організаційна та методична робота з підготовки щорічного обласного конкурсу “Вища школа Харківщини – кращі імена” щомісяця Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Бабічев А.В.