Обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій слюсарного, верстатного та транспортного профілів

4 грудня 2014 року в Харківському професійному ліцеї залізничного транспорту відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій слюсарного, верстатного та транспортного профілів за темою: “Системний підхід до організації навчально-пізнавальної діяльності учнів”.

У роботі обласного семінару-практикуму взяли участь 39 педагогічних працівників із 26 професійно-технічних  навчальних закладів. На семінарі були розглянуті такі питання:

– основи технології визначення цілей навчання (Беспалова Л.О., методист НМЦ ПТО);

– прогнозування результатів навчання як чинник підвищення навчальної діяльності учнів (Кирилович В.А., методист НМЦ ПТО);

–  досвід роботи з прогнозування результатів навчання учнів із професії «Верстатник широкого профілю» (Савєнков М.А., майстер виробничого навчання Харківського професійного ліцею залізничного транспорту);

– активізація навчально-пізнавальної діяльності учнів як засіб підвищення ефективності досягнення цілей навчання (Парака О.А., майстер виробничого навчання Харківського професійного ліцею залізничного транспорту).

У ході семінару учасники під час  роботи у малих групах вирішували проблемні ситуації, які потім аналізувалися та обговорювалися. Також було організовано виставку дидактичних матеріалів та технічної літератури.