Обласний семінар-практикум із підготовки класних керівників, практичних психологів, соціальних педагогів до викладання курсу “Сімейні цінності”

Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» за підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України та Міжнародної громадської організації «Рада сімей України» 10-12 грудня 2014 року проведено обласний семінар-практикум із підготовки класних керівників, практичних психологів, соціальних педагогів до викладання курсу «Сімейні цінності».

Семінар проводили: начальник відділу організації виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Корецька Леся Володимирівна, голова правління Міжнародної громадської організації «Рада сімей України» Пріт Віктор Іванович та виконавчий директор вищезазначеної організації Ємельяненко Сергій Анатолійович. Під час семінару учасники ознайомилися з ключовими питаннями курсу: уявлення про шлюб і сім’ю, сім’я як особистісна цінність, сімейні ролі, психологія сімейних взаємин, етична і побудова культура в сімейних взаєминах, конфлікти в сім’ї та способи їх розв’язання, бюджет сім’ї, культура статевих взаємин; опрацювали тренінгові методику проведення курсу «Сімейні цінності». Навчання пройшли 49 педагогічних працівників м. Харкова та Харківської області. Всіх учасників семінару забезпечено навчально-методичними посібниками та робочими зошитами для учнів до навчальної програми «Сімейні цінності» за сприяння Міжнародної громадської організації «Рада сімей України». З 2015/2016 навчального року планується упровадження курсу «Сімейні цінності» для учнів 8-9 класів в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області. Подальше навчання педагогічних працівників за курсом буде відбуватися на спецкурсах-тренінгах «Сімейні цінності» у КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».