Всеукраїнський конкурс «Ерудит»

 

29 січня 2015 року в Комунальному закладі «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради відбувся І (шкільний) етап Всеукраїнського конкурсу «Ерудит» серед учнів 12 класів навчальних закладів інтернатного типу обласного підпорядкування для дітей глухих і зі зниженим слухом у Харківській області у 2014/2015 навчальному році.

У І (шкільному) етапі конкурсу взяли участь випускники Комунальних закладів «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» та «Харківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І–ІІІ ступенів № 6» Харківської обласної ради.

Конкурс розпочався урочистим відкриттям, на якому голова організаційного комітету, головний спеціаліст сектору дошкільної та корекційної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Федунова О.В. привітала юнаків і дівчат з участю у І (шкільному) етапі конкурсу. Також з теплими словами привітання і побажаннями успіху до дітей (вихованців) звернулись заступник голови оргкомітету, завідувач Центру методичної роботи з керівними кадрами Комунального закладу «Харківська академія неперервної освіти» Татаринов М.В., співголови оргкомітету, голова Харківської обласної організації УТОГ Яковлєва О.В. та директор Комунального закладу «Харківський спеціальний НВК» Харківської обласної ради Середенко Н.І..

Для учасників конкурсу, оргкомітету, членів журі творчий колектив Комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради підготував концерт.

Для виконання конкурсних завдань учасники зайняли місця в аудиторіях, де з хвилюванням приступили до розв’язання задач із точних наук, виконання тестових завдань із суспільно-гуманітарних та інших навчальних предметів. На наступному етапі діти працювали з текстом, писали переказ. Заключним туром стали відповіді на запитання щодо історії УТОГу.

Переможці шкільного конкурсу «Ерудит» візьмуть участь у Х Всеукраїнському конкурсі «Ерудит», запланованому на 14-15 березня 2015 року.