Обласний семінар для керівників музеїв

У Комунальному закладі «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради відбувся обласний семінар для керівників музеїв навчальних закладів Харківщини за темою «Музеї навчальних закладів як осередок патріотичного виховання».

У роботі семінару взяли участь 54 керівники музеїв навчальних закладів.

Під час заходу проаналізовано ефективний досвід роботи педагогічних працівників навчальних закладів щодо формування національної свідомості й патріотизму в молодого покоління, визначено шляхи впровадження в навчально-виховний процес музейної педагогіки як невід’ємної складової національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, обговорено зміст і засоби громадянського та патріотичного виховання учнів засобами історико-краєзнавчої роботи та екскурсійної діяльності в навчально-виховному процесі навчальних закладів.

Методист Харківської обласної станції юних туристів Пушкар І.І. ознайомила присутніх з умовами проведення Всеукраїнського огляду музеїв начальних закладів у 2015 році. Викладач Харківської державної академії дизайну та мистецтв, кандидат історичних наук Сушко В.А. акцентувала увагу учасників семінару на важливість інформаційного забезпечення діяльності музеїв навчальних закладів.