Фахівці із США  ділилися досвідом  з освітянами Харківщини щодо врегулювання  конфліктів в Україні

01-02 квітня 2015 року на базі Харківського національноо технічного  університету сільського господарства  ім. Петра Василенка відбувся навчально-методичний семінар «Забезпечення участі жінок і дітей у вирішенні конфлікту та миробудуванні. Соціально-педагогічний аспект», що проводився Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда-Україна» спільно з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації за підтримки  Посольства США в Україні.

Учасників семінару привітали К. Тернер, радник з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні, перший заступник директора         Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації О.О. Труш та віце-президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» Л.Г. Ковальчук.

Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію, що склалася в України, першочергового захисту потребують сім’ї з дітьми, особливо ті, які певний час перебували в районах проведення АТО або є внутрішньо переміщеними особами. Якісна реалізація державної політики, спрямованої на надання підтримки цим групам населення,  залежить, у тому числі, від кваліфікації відповідних фахівців.

Учасники заходу підвищили рівень своїх знань щодо можливостей примирення, врегулювання конфліктів і постконфліктних ситуацій. Ведуча семінару  – С. Челделін, професор з міжнародних відносин та розв’язання конфліктів Інституту з  розв’язання та аналізу конфліктів Університету Джорджа Мейсона, штат Вірджинія, США, займалася міжнародною діяльністю у Великобританії, Боснії, Грузії, Ліберії та інших країнах і сприяла масштабним міжетнічним і міжконфесійним діалогам на рівні громад на теми тероризму,  насильства, посттравматичних  синдромів.