Діти неоголошеної війни: якщо не ми, то хто?

Про їхні маленькі подвиги не пишуть статті в газетах і не знімають сюжети центральні канали. А вони нарівні з дорослими плетуть маскувальні сітки, печуть бійцям антитерористичної операції на Сході України пиріжки, в’яжуть шкарпетки, збирають гроші й роблять обереги, щоб там, на передовій, підтримати наших солдат і ще раз нагадати: хлопці, тримайтеся, ви не самі, ми з вами. Учні Харківського району Харківської області об’єдналися у потужний “фронт” допомоги нашій армії, і роблять маленькі дива, які щодня рятують людські життя.

14 квітня 2015 року засідання Ліги старшокласників району на базі Роганської гімназії Харківського району розпочалось із теплої зустрічі з фундаторами громадського об’єднання «Help Army», організаторами благодійної організації «Харків з тобою»  та бійцями антитерористичної операції на Сході України. Як «давні знайомі», учні розпитували бійців про їхній побут, відпочинок між боями, планами на майбутнє.  Вдячні ж бійці подарували дітям прапор України з підписами та щирими побажаннями. Особливу подяку за організацію шкільного волонтерського руху отримала начальник відділу освіти Харківської районної державної адміністрації Ольга Іванівна Бабельчук і директор Роганської гімназії – Віра Ісмаілівна Меленті.

Для старшокласників Харківського району заступник командира батальйону «Айдар», боєць з позивним «Гора», провів мастер-клас з розбирання зброї, щоб підростаюче покоління завжди пам’ятало про нищівні наслідки її руйнування. Боєць Дмитро Сорока, кіборг, який захищав Донецький аеропорт,  наголосив на необхідності пам’ятати, що за лідерами іде решта учнів, тому саме на них лежить відповідальність за прийняті рішення.

Протягом останніх двох місяців діти проводили благодійні акції, конкурси, марафони, концерти, ярмарки, продаючи різноманітні смаколики та вироби, зроблені власноруч, активно брали участь у благодійних акціях, писали листи на передову та надсилали малюнки. І це за власним бажанням. Діти неоголошеної війни швидко подорослішали і надихають прикладом старших. Завдяки зусиллям учнів Бабаївської ЗОШ,  Безлюдівського юридичного ліцею, Веселівської ЗОШ, Зеленогайської ЗОШ, Коротичанського ліцею, Кутузівської ЗОШ, Лизогубівської ЗОШ,  Малороганської ЗОШ, Мереф‛янської ЗОШ  № 1, Мереф‛янської ЗОШ  № 3, Переможанської ЗОШ, Південного ліцею, Пісочинського колегіуму, Покотилівського  ліцею “Промінь”, Покотилівської ЗОШ № 2, Пономаренківської ЗОШ, Роганської гімназії, Роганського  аграрного  ліцею, Стрілечанської ЗОШ, Фрунзенської ЗОШ відправлено до зони антитерористичної операції на Сході України взуття, одяг, шкарпетки, білизну, рукавиці, туалетне приладдя, солодощі, чай, каву, дитячі малюнки та листи. Зібрана допомога склала понад 10000 грн.

Пам’ятаємо, Україна починається з кожного з нас, тому поспішайте щодня робити свій посильний  вклад  заради мирного  життя на рідній землі.