У Харківській області  розпочато реалізацію  проекту  «Екстрена підтримка та захист населення, постраждалого в конфлікті на сході України»  

У Харківській області стартував проект «Екстрена підтримка та захист населення, постраждалого в конфлікті на сході України», що реалізується  Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна» спільно з організацією Міжнародний медичний корпус (InternationalMedicCorp) за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, першочергового захисту потребують жінки та сім’ї з дітьми. особливо з числа внутрішньо переміщених осіб. Якісна реалізація державної політики, спрямована на надання підтримки таким групам населення,  залежить,  у тому числі,  від професійного рівня фахівців, які з ними працюють.

У рамках проекту планується проведення 10 навчально-методичних тренінгів для 300 педагогічних працівників за темою: «Протидія гендерному насильству та захист дітей».