Про підсумки проведення обласного свята з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей «Майстерня талантів»

За підтримки Харківської обласної державної адміністрації 30 травня 2015 року на території Харківського міського саду імені Т. Шевченка відбулося обласне свято сонячного літа з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей «Майстерня талантів» під гаслом «Дітям – миру і добра!».  У заході взяло участь понад 2 тисячі дітей Харківщини.

Програмою заходу було передбачено проведення свята народних дитячих талантів із різних видів мистецтва й творчості з концертом, іграми, конкурсами та організовано роботу міні зоопарку.

Позашкільні та професійно-технічні навчальні заклади області представили майстер-класи від майстрів і творчих студій, а саме: боді-арт, карлінг, лозоплетіння, соломоплетіння, художня кераміка, виготовлення виробів з бісеру та ґудзиків, кулінарне мистецтво, фітодизайн, вишивання стрічкою, декупаж, ліплення, технікитемпарі, валяння з вовни, робототехніка, художня обробка дерева, петріківський розпис, виготовлення ляльок-мотанок, витинанка та інші.

Уже традиційно до Міжнародного дня захисту дітей на Харківщині відбувся гала-концерт переможців та призерів  Х обласного відкритого фестивалю дитячої художньої творчості   «Таланти третього тисячоліття».

Голова обласної державної адміністрації Райнін І.Л. привітав дітей зі святом та разом з прокурором Харківської області Данильченком Ю.Б. та начальником Управління служби безпеки України в Харківській області Пивоваром О.В. вручив гран-прі та солодощі переможцям Обласного відкритого фестивалю дитячої художньої творчості  «Таланти третього тисячоліття»: у номінації «вокал» – Дар’ї Гирюшті, вихованці Чугуївського будинку дитячої та юнацької творчості Чугуївської районної ради; номінації «хореографія» – зразковому художньому колективу «Капельки» Чугуївської гімназії № 5 Чугуївської міської ради; у номінації «образотворче мистецтво» – Олександрі Шабановій, вихованці Районного центру дитячої  та юнацької творчості Харківської районної ради.