Виступи харків’ян на XXVIII Всесвітній літній Універсіаді

На XXVIII Всесвітній літній Універсіаді, яка з 2 по 14 липня проходить у корейському місті Гуанчжу, харківські спортсмени-студенти вже завоювали дві медалі: бронзову медаль у спортивній гімнастиці в командних змаганнях здобув  Володимир Окачев та срібну медаль – Канівець Дмитро в змаганнях з дюдо у ваговій категорії 73 кг.  Обидва спортсмени представляють Харківську державну академію фізичної культури.

Чоловіча збірна команда з волейболу в заключному поєдинку групового турніру перемогла збірну Мексики з рахунком 3:1 (23:25, 25:18, 25:19, 25:17). Це вже була четверта поспіль перемога на Універсіаді-2015. Чотири перемоги і перше місце в групі. Попереду – плей-офф. Нашими суперниками будуть волейболісти Ірану. Слід зазначити, що 5 гравців збірної команди – це студенти Харківської державної академії фізичної культури.

Також зі завданням виходу до раунду плей-офф впоралася і жіноча збірна команда з волейболу. Після поразки в першому поэдинку необхідно було перемагати в грі з тайванками. І дівчата її здобули. Це був важкий поєдинок. Першу партію українки виграли за 25:23, у другій програли – 19:25. Третій сет також за нами – 25:22. А ось у вирішальному сеті боротьба точилася за кожний м’яч. Ми виграємо – 28:26.  У підсумку – 3:1. В складі збірної команди грають три студентки Харківської академії фізичної культури.

Марат Девятьяров, студент Харківського національного університету ім. Каразіна, вийшов у четвертий раунд на тенісному турнірі, перегравши в третьому раунді змагань Чун Хун Вона, спортсмена з Гонконгу з рахунком 6:3, 6:3.

Бажаємо подальших успіхів нашим спортсменам!