Вступна кампанія – 2015

Вступна кампанія – 2015

10 липня 2015 року розпочинається вступна кампанія – 2015 року.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 15.10.2014 № 1172  затверджено Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України у 2015 році (далі – Умови).

В Умовах міститься низька новацій, серед них: подання сертифікатів ЗНО, виданих в поточному році, встановлення пріоритетності різних заяв на вступ, зміни в методиці розрахунку бала сертифіката, відсутність встановлених мінімальних прохідних балів тощо.

Змінами до Умов (наказ МОНУ від 11.06.2015 № 615) уточнені строки прийому заяв та документів від вступників; передбачається участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на базі повної загальної середньої освіти осіб, які звільнені з військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу, а також позаконкурсний вступ осіб, у яких один з батьків був військовослужбовцем, який загинув, чи визнаний судом безвісно відсутньою особою при виконанні ним військової служби, протягом трьох років після здобуття відповідної повної загальної середньої освіти.

Приймальні комісії 84 вищих навчальних закладів Харківської області (з них: 31 ВНЗ III-IV р.а., 44 ВНЗ I-II р.а. та 9 ВНЗ приватної форми власності) здійснюватимуть прийом заяв та документів від вступників на навчання за ступенями бакалавра, магістра та освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліст, молодший спеціаліст згідно з ліцензіями Міністерства освіти і науки України щодо надання відповідних освітніх послуг.

31 липня о 18.00 закінчується прийом заяв та документів від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти.

Термін зарахування вступників за державним замовленням – 10 серпня, за кошти фізичних та юридичних осіб за умови виконання державного замовлення – не пізніше 17 серпня.

Під час вступної кампанії при Департаменті науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації працюватиме регіональний оперативний штаб «Вступна кампанія – 2015» та телефон «гарячої лінії» – 705 03 04.      Список відповідальних секретарів та графік роботи приймальних комісій вищих навчальних закладів I-IV р.а. додається.

Інформація щодо термінів проведення вступної кампанії 2015 додається.

1Список-відповідальних-секретарів-та-графік-роботи-приймальних-комісій-3-4-р.а.1 (1)

Список відповідальних секретарів та графік роботи приймальних комісій ВНЗ 1-2 р.а.

Список відповідальних секретарів та графік роботи приймальних комісій ВНЗ приватної форми власності

ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ 2015 РОКУ