1 вересня 2015 року в професійно-технічних навчальних закладах Харківської області

1 вересня 2015 року в 54 професійно-технічних навчальних закладах Харківської області відбулися урочисті заходи, присвячені Дню знань.  Майже 15 тисяч учнів приступили до навчання у професійно-технічних навчальних закладах, з них 6500  учнів зараховані на перший курс.

У заходах узяли участь працівники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Харківського державного будинку художньої та технічної творчості, Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Харківській області, ветерани педагогічної праці,  випускники навчальних закладів – учасники АТО, волонтери, представники роботодавців.

Навчальний рік у розпочався Першим уроком, тематику якого самостійно визначили навчальні заклади і яка відповідала основним положенням Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641.

Задля більш повного задоволення потреб молоді, забезпечення рівного права громадян на здобуття професійно-технічної освіти Міністерством освіти і науки України продовжено до 1 жовтня 2015 року прийом учнів до професійно-технічних навчальних закладів.