З нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

З нагоди відзначення 18 жовтня Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні запустило веб-сайт  www.stoptrafficking.org.

Структура нового сайту пропонує зручну навігацію і доступ до найактуальніших ресурсів із протидії торгівлі людьми – від аналітичних матеріалів та свідчень постраждалих до контактів спеціалізованих організацій, що надають реінтеграційну допомогу постраждалим, і практичних порад про те, як мінімізувати ризики під час подорожей. На додаток до покращення функціональності, веб-сайт набув сучасного вигляду – унікальні ілюстрації на його сторінках візуально транслюють головні меседжі та ідеї запобігання торгівлі людьми. Веб-сторінка адаптована для мобільних пристроїв, Відвідувачам веб-сайту пропонується не тільки отримати інформацію про явище торгівлі людьми, але також і поділитися цікавими і важливими фактами через соціальні мережі і у такий спосіб долучитися до боротьби з сучасним рабством та підвищити обізнаність своїх друзів про цю проблему.

Україна є країною походження, транзиту та призначення торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, що робить Україну одним з найбільших  «постачальників» підневільної робочої сили. 

Програма протидії торгівлі людьми МОМ в Україні розпочала свою роботу в 1998 році з метою допомогти Уряду України та громадськості у зусиллях із протидії торгівлі людьми та забезпечення доступу постраждалих до допомоги та правосуддя. З 2000 року Представництво МОМ в Україні надало комплексну реінтеграційну допомогу 11 237 постраждалим від торгівлі людьми, які зазнали експлуатації у понад 60 країнах світу.