Відбулася школа передового досвіду для викладачів професійно-технічних навчальних закладів з предмету „Фізична культура”

29 жовтня 2015 року на базі Харківського професійного ліцею машинобудування відбулася школа передового досвіду для викладачів предмета „Фізична культура” на тему: „Інноваційний потенціал фізичного виховання щодо реабілітації учнів з ослабленим здоров’ям”. Про організацію роботи фізичної культури з учнями, віднесеними за показниками здоров’я до підготовчої та спеціальної медичних  груп, розповів керівник фізичної культури Харківського професійного ліцея машинобудування В.О.Купріянов.

Відкритий урок з елементами волейболу з учнями, віднесеними до підготовчої групи провів керівник фізичного виховання Старосалтівського професійного аграрного ліцею Ю.В.Перехода.

Керівник фізичного виховання Панютинського професійного аграрного ліцею В.Я.Тимченко поділився досвідом з організації позакласної фізкультурно-оздоровчої роботи в ліцеї, наголосивши, що важливою умовою ефективності позакласної роботи з фізичного виховання є вибір форм занять фізичними вправами, адекватних  функціональним і руховим можливостям учнів.

За результатами роботи школи передового досвіду її учасники дійшли висновку про необхідність запровадження здоров’язберігаючих технологій,  методик оцінювання рівня здоров’я учнів, підвищення професійної компетентності викладачів фізичної культури з питань фізичної реабілітації.