Профтехосвітяни Харківщини прийняли участь у валідаційній зустрічі

Профтехосвітяни Харківщини прийняли участь у валідаційній зустрічі Етапу 3: фінансування сценаріїв оптимізації сфери ПТО організованої Європейським фондом освіти у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

16 грудня 2015 року у Міністерстві освіти і науки України відбулась конференція «Прогнозування впливу реформ у сфері професійно-технічної освіти (проект «PRIME»). Захід організований Європейським фондом освіти у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

У заході приняли участь представники Європейського фонду освіти, асоціацій працівників професійно-технічної освіти, об’єднань роботодавців, керівники навчальних закладів професійно-технічної освіти та представники місцевих органів освіти і науки.

Експерт Європейського фонду освіти Міхайло Мілованович зазначив, що проект «PRIME» створив майданчик для спілкування представників галузі, з метою конструктивної співпраці, обговорення найбільш значущих питань сфери професійної освіти. За його словами, проект «PRIME» закінчується, але у планах фонду – продовження співпраці у наступному році.

Директор департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України В’ячеслав Супрун повідомив, що методологія «PRIME» покликана допомогти у реформуванні професійної освіти, використовуючи європейський досвід, напрацювання міжнародних експертів і результат пілотних проектів у Дніпропетровській, Вінницькій областях та у місті Києві.

Президент Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти Василь Головінов зауважив, що проект «PRIME» підготував кваліфіковані матеріали, які окреслюють головні аспекти реформування професійної освіти, особливо у питаннях децентралізації управління та фінансування.

Основною темою дискусії учасників семінару були питання фінансування закладів професійно-технічної освіти в контексті децентралізації освіти.

IMG_2022