Про підсумки проведення тренінгів для педагогічних працівників

Протягом тижня Центром практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» було організовано та проведено цикл тренінгів для педагогічних працівників в рамках проекту «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні».

Тренінги для педагогів пройшли у м. Куп’янську (14-15.12.2015), м. Лозовій (16-17.12.2015), Харківському районі: у с. Руські Тишки (16-17.12.2015), у м. Мерефі (17-18.12.2015). Тренінг для працівників психологічної служби відбувся 16-18.12.2015 на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

Під час тренінгів окреслено основні завдання та напрями педагогічного супроводу дітей, які мають високий рівень стресу внаслідок військового конфлікту в Україні. Педагоги проаналізували прояви стресових станів у дітей різного віку, отримали методичні та практичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу з урахуванням стресових станів учнів; закріпили на практиці навички створення «безпечного середовища» у навчальному закладі та класному колективі; обмінялися досвідом самостійно відновлювати сили після стресових станів.

Усього в тренінгах узяли участь 100 педагогічних працівників і практичних психологів навчальних закладів.