Про проведення новорічних і різдвяних свят у районах/містах області

З 25 по 30 грудня 2015 року у всіх 33 районах (містах) області розпочнеться відкриття новорічних ялинок та проведення масових заходів для дітей за участю головних героїв свята – Діда Мороза та Снігуроньки, які традиційно символізують прихід Нового року. У цілому у новорічних масових заходах візьмуть участь понад 200 тис. дітей Харківщини.

З 21 грудня 2015 року по 8 січня 2016 року у Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» (м. Харків, вул. Сумська, 37) проводяться новорічні та різдвяні свята за участю творчих колективів позашкільного навчального закладу. У новорічних заходах приймають участь учні навчальних закладів області, у тому числі діти пільгових категорій, а також учні-переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, лідери учнівського самоврядування та діти, які прибули на Харківщину із зони антитерористичної операції на сході України (усього заходами охоплено 7 тисяч осіб). З 18 грудня 2015 року по 8 січня 2016 року у Палаці традиційно функціонують 2 новорічні виставки дитячої творчості «Зимовий вернісаж» та «Різдвяна писанка», спрямовані на формування екологічної культури у дітей та відродження українських народних традицій писанкарства. У роботі новорічних виставок візьмуть участь понад 2000 дітей області.

З метою ознайомлення дітей з народними традиціями, звичаями в загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах проводяться новорічні свята, карнавали казкових героїв за участю Діда Мороза та Снігуроньки; виставки дитячої творчості «Замість ялинки – новорічний букет», «Зимові сюжети»; вікторини народознавців «Як козаки зустрічали Новий рік?», «Народні звичаї і повір’я різдвяних свят», конкурси на кращого знавця колядок, щедрівок «Різдвяні вечорниці», «Я щедрую і співаю в надвечір’я»; години спілкування «Різдво Христове та його значення в житті людства», «Новий рік у різних країнах світу», які сприяють формуванню в дітей загальнолюдських цінностей та духовних пріоритетів.

Позашкільними, загальноосвітніми навчальними закладами області протягом зимових канікул 2015/2016 навчального року для учнів заплановано організувати роботу спортивних секцій, проведення різноманітних фізкультурно-масових та оздоровчих заходів та передбачено відвідування учнями театрів, музеїв, цирку, закладів культури і мистецтва, пам’яток культурної спадщини.

У період зимових канікул Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради для близько 1000 учнів навчальних закладів області будуть проведені екскурсійні подорожі по території Харківщини та України, у тому числі до областей Західної  України – для 240 дітей.