Ювілей оркестру народних інструментів Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості»

У грудні 2015 року з повним аншлагом відбувся святковий концерт, присвячений 80-річчю створення першого дитячого оркестру народних інструментів Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості».

У заході взяли участь випускники колективу різних поколінь, харківські музиканти та композитори, колеги музичного та педагогічного цеху, батьки вихованців закладу.

У черговий раз оркестр показав високий рівень виконавської майстерності, вишуканий репертуар, до якого увійшли оригінальні авторські твори, а також аранжування творів українських і зарубіжних авторів.

Незважаючи на поважний творчий вік, оркестр як живий і зростаючий організм, продемонстрував і свою підготовчу групу – «Музичний театр» і солістів-віртуозів, які є студентами профільних музичних вищих навчальних закладів.

Народний художній колектив оркестр народних інструментів, який функціонує 49 років під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Валерія Городовенка, привітали давні друзі: народні артисти України, сестри Олена й Тетяна Слюсаренки та Юлія Меліхова, у минулому випускники оркестру, а зараз тріо «Купава» та ансамбль народної музики тріо «Цим Бан До».