Чим глибша пісня, тим ясніше душа

Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації спільно з Харківським обласним відділенням Всеукраїнського об’єднання ветеранів 26 січня 2016 року у Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» проведено І обласне свято «Щедрий вечір», спрямоване на активізацію краєзнавчої роботи, підтримки юних обдарувань, виконавців, народознавців, які збирають, досліджують, вивчають звичаї і традиції рідної Слобожанщини, що з правіків славилася своїми неповторними народними талантами.

У заході взяли участь 13 дитячих фольклорних колективів позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів з Харківської області та м. Харкова (понад 250 осіб).

Захоплюючими різдвяними колядками привітали присутніх представники Харківського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів.

Яскраві обрядові дійства новорічно-різдвяного циклу та вокальні виступи колядування й щедрування на Харківщині підготували: народний художній фольклорно-етнографічний колектив «Вербиченька» Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості, театральний колектив «Мюзик-хол» Куп’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1, фольклорний гурт «Веселик» Харківського Палацу дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради, фольклорний гурт «Щебетушки» Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», фольклорний ансамбль «Веселка» Комунального початкового  спеціалізованого мистецького навчального закладу «Дитяча школа мистецтв             № 4 імені М.Д. Леонтовича», зразковий художній колектив фольклорно-етнографічний гурток «Мережка» Центру дитячої та юнацької творчості             № 1 Харківської міської ради.

Любов до рідного краю, його історії, безцінної культурної спадщини є невичерпним джерелом духовності, моральності та патріотизму. Саме на це спрямована робота народного художнього фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості, що понад 20 років зігріває людські серця і є своєрідним центром відродження традиційної української культури не тільки на Харківщині, а й за її межами. Заняття в колективі дає змогу вихованцям глибоко розкрити творчий потенціал, брати участь у відродженні та популяризації народної творчості, збереженні родинних зв’язків. Не одному поколінню Нововодолажчини досвідчені керівники колективу Ольга та Тетяна Коваль допомогли розвинути творчі здібності, знайти своє покликання у житті.

Учасники І обласного свята «Щедрий вечір» отримали святкові сувеніри та подарунки від організаторів заходу.