Всеукраїнська нарада керівників департаментів/управлінь освіти і науки та директорів/ректорів обласних закладів післядипломної педагогічної освіти

18 – 19 лютого 2016 року в м. Харкові відбулася Всеукраїнська нарада керівників департаментів/управлінь освіти і науки та директорів/ректорів обласних закладів післядипломної педагогічної освіти.

В нараді взяв участь Міністр освіти і науки Квіт С.М., заступник Міністра Хобзей П.К., директор інституту модернізації змісту освіти Вяткіна Н.Б., представники Міністерства освіти і науки України.

18 лютого 2016 року нарада проходила в ХНУ ім. Каразіна за участі ректора, голови Ради ректорів ВНЗ Бакірова В.С. і голови Консорціуму вищих навчальних закладів Бєлової Л.О. Головним питанням було обговорення змісту освітніх реформ, пріоритетів і напрямів реалізації освітньої політики в умовах децентралізації влади в Україні.

Учасники наради взяли активну участь у дискусії і також відвідали Харківський Ландау-центр ХНУ ім. В.Н. Каразіна і сучасний автоматизований транспортно-логістичний центр підручників та інших засобів навчання.

19 лютого 2016 року нарада продовжувала роботу в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», де було презентовано досвід Департаменту освіти і науки «Інноваційний освітній потенціал Харківської області» (доповідачі Ігнатьєв В.В., заступника директора Департаменту, Байназарова О.О., заступник начальника управління освіти і науки, Покроєва Л.Д., ректор КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»).

Також на нараді приділено увагу питанням використання коштів, виділених на закупівлю обладнання для навчальних кабінетів, завершення навчального року, організації експертиз і конкурсу щодо забезпечення підручниками, проведення ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та інше.