Про участь у засіданні саб-кластеру з питань гендерного насильства

29 лютого за участі Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації відбулося чергове засіданні саб-кластеру з питань гендерного насильства. Захід проводився в рамках гуманітарного проекту «Протидія гендерно-обумовленому насильству на сході України», що ралізується з минулого року у 5 областях: Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Запорізькій.

У заході взяли участь представники ЮНІСЕФ, ОБСЄ, ВОЗ, соціальних служб, громадських організацій, що працюють у Харківській області в цьому напрямку.

Під час засідання були підведені підсумки діяльності саб-кластеру у 2015 році, розглянуто результати соціологічного дослідження  з питань поширення гендерного насильства в регіонах, що постраждали від конфлікту, обговорено спільні плани взаємодії на найближчий період.

 

Довідково:

   Фонд народонаселення ООН (ФН ООН) – міжнародна агенція з розвитку, що відстоює право кожної жінки, чоловіка і дитини жити повноцінним здоровим життям в умовах рівних можливостей. ФН ООН працює у понад 140 країнах світу і за 40 років існування надав країнам технічну допомогу вартістю понад 6 мільярдів доларів США. В Україні ФН ООН розпочав свою роботу в 1997 році.