Про участь у засіданні саб-кластеру з питань гендерного насильства

29 березня  за участі Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації відбулося чергове засіданні саб-кластеру з питань гендерного насильства. Захід проводився в рамках гуманітарного проекту «Протидія гендерно-обумовленому насильству (ГОН) на сході України», що реалізується з минулого року у 5 областях: Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Запорізькій.

У заході взяли участь представники УВКБ ООН у справах біженців, МБФ «Українська фундація громадського здоров’я», органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальних служб, громадських організацій, що працюють у Харківській області в цьому напрямку.

Під час засідання були розглянуті наступні питання: «Поліпшення взаємодії мережі державних, міжнародних та громадських організацій у питаннях допомоги та реабілітації постраждалих від ГОН», «Досвід Мобільних бригад зі швидкого реагування на психологічні запити сімей ВПО в контексті ГОН»,  «Проблема ГОН в студентському середовищі Харкова в період конфлікту на Cході України», «ГОН в середовищі ВПО і зоні конфлікту: випадки, що виявлені в рамках щоквартального моніторингу гуманітарної місії «Проліска».

Довідково:

Гендерне насильство – це будь-яка дія, що завдає шкоди та здійснюється проти волі людини,  заснована на  соціально-зумовлених (зокрема гендерних) відмінностях між чоловіками та жінками. Гендерне насильство – це небезпечна глобальна проблема, що негативно впливає на здоров’я, а також порушує права людини та принципи гендерної рівності.