Обласний семінар-практикум для викладачів хімії професійно-технічних навчальних закладів

7 квітня 2016 року на базі ДНЗ «Харківський професійний монтажно-будівельний ліцей» відбувся обласний семінар-практикум для викладачів хімії за темою: «Роль особистості викладача у створенні творчого навчально-виховного процесу при вивченні хімії».

У роботі семінару-практикуму взяли участь викладачі з 22 ПТНЗ Харківської області.

У рамках семінару викладачем хімії Давидюк Світланою Олександрівною проведено виховний захід  з профілактики алкоголізму на тему: «Молодь обирає здоровий спосіб життя». Захід був цікавий для учнів: вони активно висловлювали свої думки, виступали з презентаціями, обговорювали побачені відеофрагменти.

На семінарі було розглянуто результати проведення учнівської олімпіади з хімії, типові помилки учнів, теми з програми, на які потрібно звернути увагу викладачам при викладанні хімії та підготовці учнів до олімпіади.

Також було підведено підсумки виставки-огляду методичних та дидактичних матеріалів, яка проводилась серед викладачів хімії ПТНЗ Харківської області. Члени експертної групи виступили з зауваженнями до виставкових робіт і рекомендаціями щодо їх усунення та недопущення в подальшому, відмітили кращі з них.

Викладач хімії Харківського професійного ліцею машинобудування Коцюр Ірина Миколаївна ознайомила учасників семінару з шляхами підвищення рівня власної інформаційної компетентності, запропонувала викладачам-початківцям різні освітні портали для використання у навчально-виховному процесі.

На семінарському занятті за темою: «Моделі педагогічного спілкування викладачів з учнями та їх ефективність», викладачі працювали в групах, розглядаючи переваги та недоліки застосування різних педагогічних стилів спілкування.

Завершилась робота семінару підведенням підсумків і обміном досвіду роботи.