Відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій слюсарно-верстатного профілю ПТНЗ Харківської області

7 квітня 2016 року на базі Харківського професійного машинобудівного ліцею відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій слюсарно-верстатного профілю ПТНЗ Харківської області за темою: «Підвищення пізнавального інтересу учнів – запорука компетенції майбутнього робітника».

У роботі семінару-практикуму взяли участь 12 педагогічних працівників із 14 ПТНЗ Харківської області.

У ході семінару своїм досвідом управління навчально-пізнавальною діяльністю учнів на уроках професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки поділилася Мостова Т.М.

Також педагогічним працівникам були продемонстровані комп’ютерні тренажери, за допомогою яких можна підвищувати якість навчання через підвищення інтересу учнів.

Згідно з програмою семінару були розкриті питання:

  • використання інтерактивних методів навчання для підвищення навчально-пізнавального інтересу;
  • різни типи уроків виробничого навчання та їх вплив на пізнавальний інтерес учнів.

Ще однією формою роботи, до якої були залучені педагогічні працівники, було практичне завдання із використанням програми «Mind Maple Lite» для побудови ментальних карт.

Закінчився семінар підведенням підсумків та екскурсією до кабінету-музею Харківського професійного машинобудівного ліцею.