Із життя пішов талановитий керівник, відомий вчений, щира людина, яскрава особистість

 T_L_N  

Із сумом і почуттям глибокої скорботи сповіщаємо про те, що 13 квітня 2016 року передчасно пішов з життя доктор технічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук України, Заслужений працівник освіти України, ректор Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка Тіщенко Леонід Миколайович.

Із життя пішов талановитий керівник, відомий вчений, щира людина, яскрава особистість.

Л.М. Тіщенко народився 21 липня 1952 року в м. Барвінковому Харківської області. Леонід Миколайович у 1974 році з відзнакою закінчив Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства та розпочав свою трудову діяльність старшим інженером у Східному відділенні Українського науково-дослідного інституту механізації та електрифікації сільського господарства. З 1979 року життєвий шлях Тіщенка Л.М. був нерозривно пов’язаний з колективом Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

Пройшовши шлях від старшого наукового співробітника, старшого викладача, доцента, професора, декана до ректора університету, Тіщенко Л.М. повною мірою проявив свої організаторські здібності, професіоналізм, лідерські якості, чуйне ставлення до людей.

Професор Тіщенко Леонід Миколайович зробив вагомий внесок у розвиток аграрної освіти і науки. Впродовж багатьох років він був керівником загальнодержавних та міністерських наукових програм із сепарування зернових сумішей, проблемної науково-дослідної лабораторії вібровідцентрових зерноочисних машин, науково-дослідних проектно-конструкторських госпрозрахункових робіт із заводами сільськогосподарського машинобудування України і зарубіжжя, агропідприємствами. Автор і співавтор цілої низки запроваджених у серійне виробництво наукових розробок.

Професор Тіщенко Л.М. був ініціатором багатьох новацій в методиці викладання технічних дисциплін у вищих навчальних закладах України, активно працював у науково-методичних, експертних комісіях при міністерствах освіти і науки та аграрної політики з інженерних спеціальностей сільськогосподарського профілю.

За плідну наукову та педагогічну діяльність Тіщенко Л.М. мав численні нагороди та відзнаки від міністерств й відомств України.

Висловлюємо глибоке співчуття колективу університету, рідним і близьким покійного.

 

Прощання з Тіщенком Леонідом Миколайовичем

відбудеться 15 квітня 2016 року об 1130

у головному корпусі Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка

по вул. Алчевських (Артема), 44.