Про підсумки реалізації Міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі»

Голуби наші, ви летіть у світ,

Хай буде мир у небі голубому!

Несіть всім щастя і палкий привіт

Усім народам, людові земному!

 

12 квітня 2016 року за підтримки обласної державної адміністрації у Харківській області відбулася реалізація Міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі».

Міжнародний соціальний проект «Діти за Мир у всьому світі» стартував в Україні 1 грудня 2015 року.

Мета цього проекту: консолідація світу заради миру в Україні і в усьому світі через виготовлення карти миру руками дітей із голубів миру з побажанням миру в усьому світі.

Головне завдання проекту – євроінтеграція України в Європу, оздоровлення та відпочинок дітей у країнах, де буде втілюватися цей проект. Ініціатором проекту є Посольство Угорщини в Україні і Почесне консульство Угорщини в Івано-Франківській області. А в Україні – Благодійна організація «Фонд «Відродження Прикарпаття», президентом якої є народна артистка України Катерина Бужинська.

Захід відбувся у приміщенні Палацу студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» за участі доктора економічних наук, Почесного консула Республіки Албанії в           Харкові – Шахіна Омарова, представників Генерального консульства Польщі в м. Харкові, представників почесних консульств Туреччини, Білорусі, Азербайджану та педагогічних працівників і учнів навчальних закладів Харківщини (500 осіб).

Діти Харківщини зібралися для участі в акції, щоб висловити своє спільне бажання про мир та єдність, не тільки в нашій країні, а й в усьому світі. Під час участі у заході діти розмалювали голубів у жовто-блакитний колір, написали на них свої побажання дітям із інших європейських країн, приклеїли їх на карту України та передали естафету іншим країнам Європи, бо усіх їх об’єднує одне спільне бажання: шляхом виготовлення карти миру з побажаннями, популяризувати Україну в цілому, підтримати її позитивний імідж в Європі і привернути увагу до захисту українських інтересів.

Проект триватиме до 1 червня 2016 року. У День захисту дітей будуть підведені підсумки и презентовано 35 карт миру країн Європи в Україні.

thumb-newsDocument-564x376-ef29