Науково-практичний семінар «Всеукраїнський педагогічний експеримент «Розумники» (Smart kids)»

13 квітня 2016 року в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар «Всеукраїнський педагогічний експеримент «Розумники» (Smart kids)».

Семінар проводився за ініціативи Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, мультимедійного видавництва «Розумники».

Метою семінару була презентація кращих практик та обмін досвідом з використання інформаційних технологій у навчально-виховному процесі початкової школи. Учасники семінару ознайомились з організаційними та матеріально-технічними умовами реалізації проекту «Smart kids», підходами до застосування у навчальному процесі апаратно-програмного комплексу «Smart Kids» (пристрої учнів, інтерактивний комплекс, спеціалізоване програмне забезпечення навчального призначення «Дидактичні ігри»).

Проект «Розумники» (Smart kids) передбачає організацію навчального середовища з використанням новітніх інформаційно-комунікаційних технологій та електронних інтерактивних матеріалів для вивчення базових предметів у початковій школі (більше 10 000 унікальних інтерактивних завдань).

Семінар проводив В.В. Рогоза, науковий співробітник Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України.

У роботі семінару взяли участь 126 заступників директорів з навчально-виховної роботи, учителів початкової школи навчальних закладів Харківської області та м. Харкова.