Про підсумки проведення обласного семінару керівників народознавчих гуртків

24 квітня 2016 року Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради організовано проведення обласного виїзного семінару-практикуму для керівників народознавчих гуртків позашкільних навчальних закладів (30 осіб), який відбувся у Нововодолазькому районі Харківської області.

Метою семінару було ознайомлення з досвідом роботи з національно-патріотичного виховання педагогічного колективу Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості (директор Слиш Л.О.). Родзинкою семінару став творчий звіт народного фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості (керівники  Коваль О.В., Коваль Т.П.).

Учасники семінару побували в світлиці та в оновленому народознавчому музеї, кабінетах писанкарства, бісероплетіння, живопису Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості, переглянули унікальний за змістом виступ колективу «Вербиченьки», який вже 24-й рік поспіль, на Вербну неділю звітував про свою діяльність за минулий рік перед громадськістю району, батьками, випускниками позашкільного навчального закладу.

Вихованці народного фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» продемонстрували автентичний спів, народні ігри, обряди, зібрані під час фольклорно-етнографічних експедицій Слобожанщиною.