Відбувся Всеукраїнський семінар

26 – 27 квітня 2016 року в м. Харкові відбувся Всеукраїнський семінар за темою «Актуальні питання навчання інформатики в базовій школі: моделювання, алгоритмізація, програмування» для завідувачів (методистів) кабінетів інформатики обласних закладів післядипломної педагогічної освіти.

Організатори семінару: Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

У пленарному засіданні 26 квітня 2016 року, що проходило в Харківській академії неперервної освіти, взяли участь: Кудренко Б.В., головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Коршунова О.В., завідувач сектору цифрової грамотності відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих Інституту модернізації змісту освіти, Паньков А.В., старший науковий співробітник сектору змісту підручників та навчальних матеріалів відділу загальної середньої освіти та підготовки вчителів Інституту модернізації змісту освіти, Лапінський В.В., завідувач лабораторії навчання інформатики Інституту педагогіки НАПН України, кандидат фізико-математичних наук та інші науковці провідних ВНЗ України, представники громадських організацій з ІТ-технологій.

Учасники опрацювали Концепцію навчальної програми з інформатики для 5 – 9 класів, сучасні підходи до навчання інформаційним технологіям школярів; особливу увагу було приділено питанню навчання програмуванню, запровадження інтерактивного онлайнового підручника з інформатики.

Також фахівці ознайомилися з досвідом роботи Харківського регіону з формування інформатичної компетентності педагогів, який був широко представлений ректором КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Покроєвою Л.Д., науковцями та методистами Академії, кращими вчителями інформатики м. Харкова і області.

27 квітня 2016 року робота семінару продовжувалася на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, де перед учасниками виступив ректор Пономаренко В.С. Досвід роботи ХНЕУ з підготовки учнів і студентів до участі в інтелектуальних змаганнях з програмування, запровадження сучасних технологій у навчальному процесі представили провідні науковці університету.

Також учасники семінару взяли участь у методичних діалогах, практикумі, круглому столі; відвідали компанію NIX Solutions і логістичний Центр видавництва «Ранок».