Розпочато співпрацю з проектом EQUAL-IST

Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації розпочато співпрацю з Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця в рамках реалізації трирічного проекту EQUAL-IST «Планування гендерної рівності в наукових дослідженнях у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій», що фінансується Європейським Союзом  у межах програми HORIZON 2020.

Проект спрямований на впровадження структурних змін для забезпечення гендерної рівності, підтримку процесів розробки та впровадження планів гендерної рівності у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах Європи. Проект має забезпечити гендерну рівність у таких основних напрямах: процесах внутрішньо університетського управління, організації та проведення наукових досліджень, взаємодії зі студентами та внутрішніх комунікаціях.

У реалізації проекту беруть участь 2 європейські дослідницькі установи з Греції та Норвегії та 7 університетів з Німеччини, Італії, Португалії, Фінляндії, Ліхтенштейну, Литви та України.