Стартап НТУ «ХПІ» потрапив до фіналу Європейського конкурсу супутникової навігації у Польщі

Проект НТУ «ХПІ» «NaviGO: бюджетна мініатюрна навігаційна система безпілотного літального апарату з автоматичним управлінням польоту» («NaviGO: low-cost mini navigation system for UAV with autonomous mode flight control») представили в фіналі Європейського конкурсу супутникової навігації «European Satellite Navigation Competition — 2016 » (також відомий як «Galileo Masters 2016») в Польщі.

Ідея, закладена в проект, полягає в тому, щоб створити технологію серійного виробництва недорогих мініатюрних навігаційних систем, інтегрованих у систему управління польоту БПЛА, здатних до автономного (без втручання оператора) функціонування. За результатами відбору ведеться діалог з представниками європейських компаній, що займаються створенням і виробництвом безпілотних літальних апаратів для комерційного використання.

Усього на конкурс ESNC–2016 було подано більше 400 проектів, що презентували ідеї для додатків, програмного забезпечення, пристроїв або технологій, заснованих на супутниковій навігації.