Проведено нараду-семінар

26 грудня 2016 року відповідно до плану роботи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації проведено нараду-семінар спільно з Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» за темою: «Реалізація завдань дошкільної освіти щодо підвищення її якості у дошкільних навчальних закладах Харківської області у 2016 році та перспективи розвитку».

У заході взяли участь спеціалісти місцевих органів управління освітою, методисти районних (міських) методичних кабінетів, відповідальних за організацію дошкільної освіти та заступники директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів обласного підпорядкування (всього 58 осіб).

Мета наради-семінару полягала в аналізі розвитку дошкільної галузі Харківської області у 2016 році та окресленні шляхів підвищення її якості.

Під час заходу обговорено актуальні питання реалізації компетентнісного підходу в дошкільних навчальних закладах регіону, проведено аналіз програмно-методичного забезпечення освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах Харківської області. Також надано рекомендації щодо порядку складання, подання форми звітності № 1-черга «Звіт про кількість дітей, які перебувають на обліку для влаштування в дошкільні навчальні заклади»,  державного статистичного спостереження за формою 85-К (звіт дошкільних навчальних закладів) та проведення оцінки результатів діяльності районних державних адміністрацій за рейтинговим показником дошкільної освіти.