Про підсумки проведення семінару-практикуму для педагогів-керівників гуртків пішохідного туризму

14-15 січня 2017 року у Харківській області відбувся семінар-практикум для педагогів-керівників гуртків пішохідного туризму.

Захід проводився з метою підвищення кваліфікації тренерів пішохідного туризму. Учасники семінару мали практичне завдання: розробити положення про обласні змагання з техніки пішохідного і гірського туризму, що відбудуться у березні 2017 року.

Теоретичні заняття проходили на базі Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, а практичні – у спортивній залі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 38 Харківської міської ради та у залі верхолазного манежу курсів рятувальної і спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України.

Учасники семінару з 15 районів та міст Харківщини опрацювали ряд питань суддівства змагань, тактики роботи команд юних туристів при подоланні дистанцій «Смуга перешкод» та «Рятувальні роботи», нововведень у Правилах змагань з пішохідного туризму, безпеки проходження найскладніших ділянок обох дистанцій. Очолював семінар і проводив практичні заняття  Заколодний О.В., керівник гуртків Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, майстер спорту з альпінізму. Йому допомагали найдосвідченіші тренери області Лисенко С.В., директор Чугуївського центру туризму і краєзнавства, та Цапок Р.О., вчитель Студенокського навчально-виховного комплексу Ізюмського району.

Програма семінару повністю виконана.