Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна відзначив 212-у річницю від дня відкриття

27 січня 2017 року відбулися урочисті заходи з нагоди 212-ї річниці від дня відкриття  Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

За участю голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Олександрівни Світличної відкрито новий навчально-науковий корпус Науково-дослідного інституту астрономії та кафедру астрономії та космічної інформатики університету.

У Каразінському університеті відкрито меморіальну дошку студентам та вихованцям університету, які загинули у зоні АТО, проявивши мужність і героїзм у боях за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. На дошці закарбовані імена студентів та випускників вишу – Святослава Горбенка, Владислава Ковальова, Мирослава Мисли та Едуарда Ушакова. У відкритті меморіальної дошки взяли участь заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Валерійович Бабічев, учасники АТО, викладачі та студенти університету.

У рамках урочистостей відбулося засідання Асамблеї вчених рад університету. Ректор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, академік Національної академії наук України Бакіров Віль Савбанович вручив  нагороди, дипломи та премії університету за високі досягнення у навчальній, науковій та виховній роботі за минулий рік кращим науково-педагогічним працівникам університету.