Випускники академії отримали дипломи магістрів та бакалаврів

31 січня 2017 року 288 випускників академії отримали дипломи магістрів та бакалаврів. Із них 102 магістри зі спеціальностей: Дошкільна та Початкова освіта, Фізичне виховання, Соціальна педагогіка та Інформатика; 171 – диплом бакалавра з цих напрямів та 15 із напряму підготовки Філологія. 22% випускників отримали диплом із відзнакою.

Випускників привітала ректор академії Галина Федорівна Пономарьова, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник народної освіти України, Почесний громадянин Харківської області. Галина Федорівна подякувала професорсько-викладацькому колективу, співпрацівникам академії за якісну підготовку висококваліфікованих педагогів, які будуть конкурентоспроможними фахівцями
в сучасному європейському просторі.

Ректор висловила слова вдячності на адресу головів державних екзаменаційних комісій за високу оцінку рівня підготовки випускників та підкреслила: є багато професій, які безпосередньо стосуються людини, але серед них педагогічна впливає на становлення особистості. Тож гідно несіть добре ім’я й честь рідної академії. Пам’ятайте, що справжні духовні орієнтири – скарби вашої душі: доброта, щирість, совість. Любіть нашу Україну і своєю натхненною працею творіть її світле майбутнє. Не забувайте, що ви вчилися задля того, щоб розум і серце, свої фахові знання віддати дітям. Сподіваюсь, що ви не розминетеся зі своєю долею та будете щасливими.

Керівник закладу підкреслила, що академія знаходиться в комунальній власності Харківської обласної ради і фінансується з обласного бюджету, а підготовка фахівців здійснюється на замовлення Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Галина Федорівна висловила глибоку подяку Юлії Олександрівні Світличній – голові Харківської обласної державної адміністрації, Сергію Івановичу Чернову – голові Харківської обласної ради, керівникам Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та депутатам Харківської обласної ради за розуміння важливості якісної підготовки педагогів та їх ролі в розбудові незалежної України, за постійну увагу та підтримку колективу академії. Вона зазначила, що матеріально-технічна, навчально-методична, наукова бази як академії, так і структурних підрозділів – Харківського, Красноградського коледжів та Балаклійської філії – відповідають усім світовим вимогам та висловила вдячність керівникам міста Харкова й Основ’янського району, керівникам управлінь і відділів освіти міста Харкова та області, керівникам закладів освіти та соціальних служб за суттєву допомогу в підготовці студентів під час практики. Зокрема, було наголошено на тому, що проблем
із працевлаштуванням немає: 100% випускників працюють за фахом.

Випускників також привітали Віктор Миколайович Коваленко, перший заступник голови Харківської обласної ради, Володимир Васильович Ігнатьєв, заступник директора – начальник управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Ольга Іванівна Деменко, директор Департаменту освіти Харківської міської ради, Євген Миколайович Мошняков, заступник голови адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради.

Творчі колективи академії подарували випускникам і гостям святковий концерт.