Стартує реєстрація на ЗНО-2017

Реєстрація для участі в ЗНО-2017 розпочнеться о 10-й годині ранку 6 лютого і триватиме до 17 березня 2017 року. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 31 березня.

Для випускників 2017 року першим обов’язковим предметом для ЗНО стане українська мова та література. Другий потрібно буде обрати з-поміж математики та історіїТретій – із запропонованого переліку предметів: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія. Тобто, за бажання випускник зможе скласти ЗНО і з історії України, і з математики.

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року, створюючи реєстраційну картку, мають вказати назви предметів, із яких їм будуть зараховані результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію.

За цими предметами оцінка виставлятиметься одразу за двома шкалами: 12-бальною – як державна підсумкова атестація та 200-бальною – для зарахування під час вступу до вищого навчального закладу.

Крім того, можна буде скласти в формі ЗНО ще одинчетвертий предмет, який не є обов’язковим, але необхідний, для вступу в обраний ВНЗ.

Випускники ж минулих років обов’язково мають складати ЗНО лише з української мови та літератури. Інші три предмети – на їхній вибір.

Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня.

Додаткова сесія пройде з 3 до 12 липня, на яку можна буде зареєструватися з 3 до 20 травня. Додаткова сесія та реєстрація передбачені для учасників АТО та осіб, що проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, якщо такі особи не мали змоги зареєструватися в основний період.

Крім того, скласти ЗНО під час додаткової сесії зможуть ті, хто в період основної не матиме можливості це зробити через релігійні переконання, навчання закордоном, участь у міжнародних конкурсах чи олімпіадах.