Про підсумки проведення конференції Харківської обласної ради старшокласників

11 лютого 2017 року в Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбулася конференція Харківської обласної ради старшокласників, присвячена національно-патріотичному вихованню учнівської молоді Харківщини, в якому взяли участь лідери з районів (міст) області, а також вихованці Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». На збір були запрошені воїни, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Під час збору відбулося обговорення реалізації проекту Харківської обласної ради старшокласників «Допоможи герою АТО»,   що реалізується    районними  (міським) радами старшокласників з серпня 2014 року.  Представники районних (міських) рад старшокласників розповідали про впровадження проекту, у рамках якого відбулися акції, благодійні ярмарки, концерти, збір одягу та продуктів харчування для воїнів.

Великої уваги лідери приділили вшануванню пам’яті земляків, які загинули під час антитерористичної операції на сході України. Так, члени Близнюківської районної ради старшокласників «Нова хвиля» представили проект для обговорення «Будемо гідні слави героїв»,  присвячений вчителю  Чепеленку О.О., лідери Балаклійської районної ради старшокласників продемонстрували створений юними патріотами фільм «Герої не вмирають» про земляка Гуртова О.А. Учасники конференції вшанували пам’ять патріотів, які загинули на сході, захищаючи рідну Україну.

Лідери подарували воїнам обереги, подарунки з національною символікою, виготовлені дітьми з усіх куточків Слобожанщини, листи, «валентинки» з побажаннями миру, поверненням воїнів живими і здоровими до рідного дому.

З великою увагою інформацію про патріотичну діяльність юних харків’ян заслухали воїни, які захищали нашу країну. Воїни  подякували дітям за підтримку, підкреслюючи  важливість їх активної життєвої позиції сьогодні.

Іван Ракіч, депутат Харківської міської ради, запропонував долучитися до флешмобу під назвою #22PushUpChallenge, в якому взяли участь курсанти Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», щоб звернути увагу до проблем учасників бойових дій, що страждають від посттравматичного стресового розладу. Його умовою є віджимання 22 рази впродовж 22 днів. Він подякував лідерам за підтримку  та пообіцяв передати зібрані юними патріотами Харківщини теплі речі, солодощі для воїнів 92 ОМБР та  дітей Донбасу.