Про візит делегації ЮНЕСКО в Харківську область

10 березня 2017 року в рамках перебування в Україні офіційної делегації Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) відбулися заходи з ознайомлення з діяльністю Харківського територіального відділення Малої академії наук України.

У ході візиту на Харківщину провідний фахівець із наукової освіти ЮНЕСКО, заступник виконавчого секретаря Міжнародної базової наукової програми (ISBP) (математика і фізика) Жан-Поль Жуст Нґоме Абьяґа разом із Президентом Малої академії наук України С.О. Довгим зустрівся з кращими учнями та студентами навчальних закладів області – членами Харківського територіального відділення МАН.

Зустріч проходила в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна за участі ректора, Президента Харківського територіального відділення МАН України В.С. Бакірова, представників Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, провідних науковців вищих навчальних закладів та дослідних установ регіону.

Учасники заходу взяли активну участь у дискусії під час круглого столу, відвідали Навчальний центр «ЛандауЦентр» та Науково-дослідний інститут астрономії Харківського національного університету імені
В.Н. Каразіна.

У ході зустрічі юні науковці висловили побажання щодо надання можливостей вільного доступу до архівних матеріалів для якісного проведення досліджень, акцентували на необхідності більш широкої  практичної реалізації винаходів в Україні. Також презентували свої дослідження за науковими напрямами фізики і астрономії, технічних наук, математики, хімії та біології, продемонструвавши при цьому не тільки високий рівень знань із базових дисциплін, а й вільне володіння іноземними мовами.

У свою чергу Жан-Поль Жуст Нґоме Абьяґа відзначив високі результати діяльності та потенціал Харківського територіального відділення МАН, яке має потужні науково-освітні осередки всебічного розвитку і реалізації інтелектуально талановитого учнівства.