Урочисте відкриття меморіальної дошки

Часи не обирають … Уже понад 3 роки триває антитерористична операція  на сході України. Воїни, які беруть участь в АТО, виконують свій священний обов’язок перед Батьківщиною, ризикуючи життям заради мирного майбутнього. І серед них – наші воїни-земляки, завдяки яким на весь світ гордо звучить ім’я України.

У навчальних закладах Харківщини проведено заходи щодо вшанування пам’яті 98 воїнів-земляків, які загинули на території антитерористичної операції на сході України: встановлено  27 меморіальних дощок, створено 51 куточок  та 20 стендів Слави.

21.03.2017 у Шелестівському навчально-виховному комплексі Коломацької районної ради відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки лейтенанту юстиції, заступнику командира 17-го батальйону 57 ОМБР з юридичних питань Литвиненку Юрію Юрійовичу, який навчався у цьому навчальному закладі та похований у с. Шелестове.

Відповідно до Указу Президента України від 08.04.2016 № 132  за особливу мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Ю.Ю. Литвиненко нагороджений орденом Богдана Хмельницького  ІІІ ступеня (посмертно).

У заході взяли участь: голова Коломацької районної державної адміністрації – Яцюк С.М., заступник голови Коломацької районної ради – Усань О.В., Шелестівський сільський голова – Гуртовий В.Г., військовий комісар Коломацького районного військового комісаріату, майор –  Труба Р.В., донька – Литвиненко Олеся,  друзі, волонтери, односельці та мати загиблого воїна – Левченко Н.М., яка прочитала вірші, присвячені пам’яті сина-героя.