Відбувся семінар-практикум для викладачів української мови і літератури, українського ділового мовлення професійно-технічних навчальних закладів

29 березня 2017 року в Державному навчальному закладі «Харківський поліграфічний центр професійно-технічної освіти» був проведений семінар-практикум для викладачів української мови і літератури, українського ділового мовлення.

Тема семінару: «Підвищення якості та результативності сучасного уроку через упровадження інноваційних технологій».

В роботі семінару брали участь представники 27 ПТНЗ Харківської області (28 педагогів).

Викладач української мови та літератури ДНЗ «Харківський поліграфічний центр професійно-технічної освіти» Моісеєнко С.В. продемонструвала впровадження в практику навчально-виховної роботи компетентнісних (проектних) технологій навчання.

Присутні мали можливість ознайомитися на практиці із компетентнісним підходом до навчання – переглянули урок-проект «Видатні українці Канади» із застосуванням інноваційних технологій.

На семінарі виступили з доповідями Дяченко І.М., викладач Харківського професійного ліцею машинобудування; Моісеєнко С.В., заступник директора з НВР Державного навчального закладу «Харківський поліграфічний центр професійно-технічної освіти».

Методист НМЦ ПТО у Харківській області Ярошенко Ю.О. ознайомив учасників семінару із результатами проведених мовно-літературних конкурсів і предметної олімпіади; розповів про програму РІSA.

Завершився семінар-практикум обговоренням результатів роботи викладачів ПТНЗ і накресленням плану дій з підготовки обласної школи передового педагогічного досвіду викладачів української мови та літератури, українського ділового мовлення за темою: «Навчально-виховний процес з предмета: традиції та інновації» у ДЗО ЦПТО №2 м. Харкова 17.05.2017 року.