Про підсумки проведення Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» на Харківщині

У рамках проведення на Харківщині Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» Управлінням у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації спільно з Департаментом освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, КЗОЗ «Обласний центр профілактики та боротьбі зі СНІДом», БО «Мережа 100 відсотків життя», БО «Надія Є» проведено інформаційну кампанію з нагоди Всесвітнього дня здоров’я. До заходів було долучено студентів Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Харківського національного університету міського господарства ім. О.М.Бекетова та Харківської гумантітарно – педагогічної академії.

У рамках кампанії волонтери в спеціально оснащеному автобусі (лабораторії на колесах) забезпечували всіх бажаючих анонімним та безкоштовним тестуванням на ВІЛ. Окрім цього силами волонтерів проведено вікторину, що дала змогу виявити рівень обізнаності молоді стосовно ВІЛ-інфекції/СНІДу, гепатитів В та С, інфекцій, що передаються статевим шляхом. Засоби для проведення тестування було надано Міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров`я». Всього було протестовано  298 осіб, позитивних результатів не вивлено.