ХІІІ літня Універсіада України з боксу у Харкові

Згідно з Календарним планом фізкультурно-оздоровчих  та спортивних заходів Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України на 2017 рік, Регламентом проведення фінальних змагань ХІІІ літньої Універсіади України 2017 року, з метою стимулювання розвитку фізичної культури та спорту у вищих навчальних закладах і підготовки до ХХІХ Всесвітньої літньої Універсіади та інших міжнародних змагань, місто Харків отримало право приймати змагання ХІІІ літньої Універсіади України з боксу.

18 квітня 2017 року о 15.00 годині на базі легкоатлетичного манежу комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» Харківської обласної ради відбулось урочисте відкриття ХІІІ літньої Універсіади України з боксу. На урочистостях були присутні: заступник голови-керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України – Вадим Стеценко,  президент Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді, ректор Харківського національного педагогічного університету імені  Г.С. Сковороди – Іван Прокопенко, начальник  Управління у справах молоді та спорту  Харківської обласної державної адміністрації – Віталій Кириленко, начальник Харківського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ – Олена Кривенцова, ректор Харківської державної академії фізичної культури  – Олександр Ажиппо, директор комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» – Леонід Задорожний, державний тренер збірної України з боксу – Юрій  Шевчук.

У своїй промові заступник голови-керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев привітав всіх учасників ХІІІ літньої Універсіаді України з боксу на гостинній Харківській землі, побажав показати свої найкращі результати та гідно представити нашу країну на світовій арені.

Голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України всім учасникам ХІІІ літній Універсіаді України з боксу передав вітання від тимчасово виконуючого обов’язки Міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця та президента спортивної студентської спілки України Євгена Імоса.  Вадим Стеценко у своєму виступі зазначив, що сьогоднішні змагання з боксу є відбірковими  до участі XXІХ  літній Всесвітній Універсіаді, яка пройде в м. Тайбей Китайської Народної Республіки цього року і  побажав спортсменам високих здобутків та перемог у змаганнях на славу нашої Батьківщини.

Шановних гостей та учасників фінальних змагань ХІІІ літньої Універсіади України з боксу привітали: студентський колектив Харківської державної академії фізичної культури, ансамбль народного танцю «Зорецвіт» Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.