Про проведення заходів у військових вищих навчальних закладах

Відповідно до п. 2.6 заходів Регіональної програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки, затвердженої рішенням сесії Харківської обласної ради від 15.01.2015  № 1144-VІ, протягом березня-квітня 2017 року двічі на тиждень (вівторок і четвер) Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації третій рік поспіль організовує проведення для учнів (юнаків) 9-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів із усіх районів/міст та ОТГ області спільних із трьома військовими вищими навчальними закладами (Харківським національним університетом Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, факультетом військової підготовки імені Верховної Ради України при Національному технічному університеті «ХПІ», Національною академією Національної гвардії України) виїзних заходів, як форм практичних занять, за програмою предмета «Захист Вітчизни».

У 2017 році  заходами охоплено понад 500 осіб.

Під час проведення занять учні знайомляться з умовами організації освітньої діяльності вищого навчального закладу щодо підготовки військових спеціалістів для потреб Збройних Сил України та інших силових відомств держави. Проводиться показ учнівській молоді об’єктів матеріально-технічної бази вищих навчальних закладів та умови проведення навчальних занять із тими, хто навчається.

Із зацікавленням юнаки оглядають зразки стрілецької зброї, озброєння та військової техніки.

Учні мають змогу поспілкуватись безпосередньо з викладачами та курсантами, які навчаються у вищих військових навчальних закладах, дізнатись «з перших вуст» про навчання та курсантське життя, ознайомитись з історією створення вищих військових навчальних закладів.

Проведення виїзних заходів, як форм практичних занять, за програмою предмета «Захист Вітчизни», на базі 3 військових вищих навчальних закладів області сприяє формуванню в учнів-старшокласників почуття відданості та вірності українському народові, розуміння обов’язку допризовної молоді готовності до захисту своєї Батьківщини.