Про підсумки проведення обласного семінару-практикуму для директорів позашкільних навчальних закладів

Відповідно до плану роботи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації на 2017 рік 11 травня 2017 року на базі  Дворічанського Центру дитячої та юнацької творчості Дворічанської районної ради Харківської області відбувся обласний семінар-практикум для директорів позашкільних навчальних закладів за темою «Реалізація завдань Концепції національно-патріотичного виховання через пошуково-краєзнавчу роботу Дворічанського Центру дитячої та юнацької творчості Дворічанської районної ради Харківської області».

Мета обласного семінару-практикуму: діяльність комплексного позашкільного навчального закладу у формуванні патріотичного, морально-етичного духовного розвитку молодого покоління на засадах національних традицій, прикладах героїчної історії українського народу.

У роботі обласного семінару-практикуму взяли участь керівники позашкільних навчальних закладів обласного підпорядкування, центрів (будинків) дитячої та юнацької творчості, центрів туризму і краєзнавства, станцій юних натуралістів (близько 40 осіб).

Учасників обласного семінару-практикуму привітали: В.А. Приходько, голова Дворічанської районної державної адміністрації; Г.Г. Турбаба, голова Дворічанської районної ради; І.В. Григоренко, заступник голови Дворічанської районної державної адміністрації; Н.І. Коваль, начальник відділу освіти, молоді та спорту Дворічанської районної державної адміністрації.

Під час заходу проаналізовано ефективний досвід роботи педагогічного колективу Дворічанського Центру дитячої та юнацької творчості Дворічанської районної ради Харківської області (директор – Бервено О.М.) щодо формування патріотичного, морально-етичного, духовного розвитку вихованців на засадах національних традицій, прикладах героїчної історії українського народу, визначено шляхи впровадження в навчально-виховний процес позашкільного навчального закладу музейної педагогіки як невід’ємної складової національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, висвітлені основні підходи до популяризації національної культурної спадщини та підвищення рівня знань дітей про видатних особистостей Харківщини, обговорені питання організації еколого-натуралістичної та туристсько-краєзнавчої роботи вихованців в умовах діяльності комплексного позашкільного навчального закладу.

Учасники обласного семінару-практикуму взяли участь у роботі майстер-класів «Підготовка учнів до участі у змаганнях дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» та «Велосипедний туризм».

У ході обласного семінару-практикуму були організовані екскурсії до новоствореного на базі Дворічанського Центру дитячої та юнацької творчості музею пам’яті І.І. Мечникова та до Національного природного парку «Дворічанський». Також було укладено угоду про співробітництво в туристській галузі між Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, Дворічанським Центром дитячої та юнацької творчості Дворічанської районної ради Харківської області та Національним природним парком «Дворічанський».