Футбольний Тиждень Спеціальної Олімпіади

В рамках XVII Європейського Футбольного Тижня Спеціальної Олімпіади Європи / Євразії в Україні 27 травня відбулись регіональні змагання з футболу на спортивних майданчиках Екопарку. Змагання проводились серед учнів з особливими потребами. До фінальної частини потрапили 6 спеціалізованих навчальних закладів.

В організації та проведенні спортивного заходу брали участь: Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Міжнародний благодійний фонд «Фонд Олександра Фельдмана», Регіональне відділення Спеціальної Олімпіади в Харківській області, Харківська обласна спортивна спілка учнівської та студентської молоді.

До учасників змагань за дорученням заступника голови-керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева з привітальним словом звернувся генеральний секретар Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді Віктор Павленко з побажанням успішного виступу у змаганнях.

За підсумками турніру були визначені переможці змагань. Святкували перемогу учні Шевченківського дитячого будинку – інтернату, другими у змаганнях учні Харківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 3, трете місце зайняли учні Богодухівського дитячого будинку – інтернату. До змагань була залучена волонтерська група студентів Харківського національного медичного університету для проведення медичного обстеження та тестування учасників змагань.

Представники Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана» вручили командам переможцям цінні призи. Організатори Екопарку пригостили всіх учасників змагань смачною кашею.

Захід відбувся завдяки спільних зусиль організацій, які покликані створювати умови та сприяти мотивації до систематичних занять спортом учнівської молоді.