Проведено обласний семінар-практикум для старших майстрів професійно-технічних навчальних закладів

15 червня 2017 року на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості було проведено обласний семінар-практикум для старших майстрів професійно-технічних навчальних закладів за темою: «Створення ефективної системи роботи з майстрами в/н – запорука якісної підготовки сучасного кваліфікованого робітника». У роботі семінару взяли участь 33 старших майстрів ПТНЗ м. Харкова та Харківської області.

З презентацією навчального закладу, досягненнями педагогічного колективу щодо  створення ефективної системи роботи з майстрами в/н – запорука  якісної підготовки сучасного кваліфікованого робітника ознайомила заступник директора Ярош Л.П.

У процесі семінарського заняття було розглянуто такі питання:

  • педагогічні умови розвитку методичної компетентності майстрів виробничого навчання;
  • організація і управління навчальним процесом за допомогою мультимедійниних засобів та   інтерактивного плакату;
  • самоосвітня діяльність майстрів виробничого навчання (презентація навчально-методичних матеріалів підготовлених до публікації НМЦ ПТО у Харківській області);
  • про підсумки обласних конкурсів фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році.

Також учасникам  було запропоновано екскурсію навчальним закладам та майстер-клас на тему: «Особливості педагогічної  діяльності, які сприяють розвитку професійної компетентності майстра в/н».

Під час обговорення та підбиття підсумків семінару-практикуму було визначено питання, над якими слід працювати старшим майстрам при підготовці та протягом 2017/2018 н.р. та прийнято рішення щодо їх реалізації.