Про підсумки проведення засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації

29 червня 2017 р. на базі КЗ «Харківський центр дослідницько – експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради» відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації, на якому було розглянуто наступні питання:

– «Про особливості  роботи  Координаційної ради у зв’язку із оптимізацією діяльності центральних органів виконавчої влади щодо державної системи правової охорони інтелектуальної власності»;

– «Про стан виконання вимог чинного законодавства у сфері захисту прав  інтелектуальної власності при перетині товарами митного кордону України у 2016 році»

У ході засідання Координаційної ради присутніх було ознайомлено з новим нормативно-правовим актом, що  на сьогодні врегульовує систему правової охорони інтелектуальної власності у зв’язку із ліквідацією Державної служби інтелектуальної власності України.

Також члени Координаційної ради заслухали підсумками діяльності Харківської митниці ДФС стосовно сприяння захисту прав інтелектуальної власності, вжиття заходів щодо запобігання переміщення через митний кордон України товарів з порушенням охоронюваних законом прав інтелектуальної власності. Станом на звітну дату в  митному реєстрі об’єктів права інтелектуальної власності ДФС України  зареєстровано 3445 об’єктів  права інтелектуальної власності. За підсумками контролю у 2016 р. здійснено 553 призупинення митного оформлення товарів із ознаками порушень прав інтелектуальної власності (у 2015 р. –  540 призупинень), складено 7 протоколів про порушення митних правил.

З метою додаткового висвітлення питання особливостей здійснення контролю за товарами, що містять об’єкти права інтелектуальної власності з боку Харківської митниці ДФС, інших державних та правоохоронних органів України, представників патентних повірених України запропоновано організувати у вересні поточного року проведення зустрічі із представниками бізнесу, суб’єктів господарювання, іншими зацікавленими особами щодо роз’яснень законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності як на внутрішньому ринку, так і при перетині митного кордону України.