Про участь у П’ятій науковій школі з фізики (м. Женева, Швейцарія)

            З 19 по 23 червня 2017 року Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Європейською організацією ядерних досліджень «CERN» у м. Женева (Швейцарія) проведено П’яту наукову школу з фізики для школярів.

Можливість відвідати найбільшу у світі лабораторію фізики високих енергій після відбіркового туру отримали 19 переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2017 року з 13 областей України та м. Києва.

Від Харківської області участь у стажуванні в CERN пройшла Глезіна Даніелла, вихованка Комунального закладу «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради», випускниця Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 132 Харківської міської ради Харківської області.

Учасники наукової школи ознайомилися з перспективними напрямами наукових досліджень у галузі фізики високих енергій, прослухали лекції про фізику елементарних частинок, взяли участь у фізичних дослідах на базі CERN та Женевського університету, поспілкувалися з провідними науковцями Європейської організації ядерних досліджень.