На Харківщині розпочала роботу 11-та Національна відбіркова конференція Європейського Молодіжного Парламенту – Україна

11 липня розпочала роботу 11-та Національна відбіркова конференція Європейського Молодіжного Парламенту – Україна.

Європейський молодіжний парламент (ЄМП) – це унікальна освітня програма, що збирає молодих людей з усієї Європи для того, щоб обговорити актуальні питання у форматі справжнього парламентського засідання. Як мережа незалежних асоціацій ЄМП діє у 39 європейських країнах та організовує до 500 заходів щороку, залучаючи до 28 000 учасників.

Міжнародна молодіжна громадська організація «Європейський молодіжний парламент – Україна» (ЄМП-Україна) є одним із 39 національних комітетів ЄМП та з 2002 року  повноправним учасником процесу розвитку громадянського суспільства в Україні, залучаючи українську молодь до діяльності однієї із найбільших європейських платформ для дебатів, міжкультурних зустрічей, освітньої і виховної роботи, обміну ідеями між молодими європейцями.

140 представників активної молоді віком від 15 до 24 років з Польщі, Німеччини, Швеції, Латвії, Нідерландів, Австрії, Фінляндії, Чехіі, Росії, Естонії, Сполученого Королівства Великої Британії, Швейцарії, Білорусі, Вірменії та України зібралися  разом на Харківщині,  щоб  обговорити сучасні тенденції в сферах політики, технічних інновацій, збереження навколишнього середовища та соціального захисту.

15 липня захід закінчиться засіданням Генеральної Асамблеї ЄМП.