Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запустив в Україні кампанію проти булінгу

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запустив в Україні кампанію проти булінгу (цькування) серед дітей. «Булінг – це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. Причин – безліч, а жертвою може стати кожен, хто не вписався у рамки того чи іншого колективу», – пояснюють організатори кампанії.

За результатами дослідження ЮНІСЕФ 67% українських дітей у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу впродовж останніх трьох місяців; 24%  –  стали жертвами булінгу, з них 48%  – нікому не розповідали про це.

На інтерактивній платформі кампанії  stopbullying.com.ua  розповідається про те що таке булінг, як реагувати на нього і як попередити. На прикладі таких цікавих активностей як скейтбординг, блогінг та діджеїнг підлітки заохочуються ставитися з повагою один до одного.

Також веб-платформа містить  важливу інформацію щодо ознак булінгу, засобах  його попередження, а також варіанти реагування на нього для батьків і вчителів.